Vitaminer för ett hälsosammare liv

Longboard i solnedgång

I mina många samtal med människor när jag berättar att jag åker longboard så hamnar vi så gott som alltid i något märkligt tillstånd av missförstånd där jag förutsätter att de förstår sporten, samtidigt som ser mig som en kille som tar longboarden för att glassa längs strandpromenaden. Jag blir tagen för en surfare på svensk asfalt ungefär.

Få har dock förstått storheten i sporten longboard, att det faktiskt finns en Sverige-elit. Vi kan inte försörja oss på sporten som andra idrottsmän och idrottskvinnor, utan för oss handlar det om att bekosta allting själva. Ändå kan vi inte leva annat än som professionella utövare, longboard är en sport som kräver uthållighet och styrka, inte minst för att klara av de stora krafter och påfrestningar som blir när vi tar kurvor i nära 90 kilometer i timmen.

För mig handlar livet vid sidan om sporten mycket om att ständigt äta bra och sunt och att ta hand om min kropp. Även om jag själv förespråkar en allsidig kost som ger mig de vitaminer, mineraler och ämnen som jag behöver för att kunna utvecklas, finns det gånger då jag vill komplettera med bra kosttillskott och vitaminer. Här har jag bland annat hittat varumärket Helhetshälsa hos piggabutiken.se, en onlinebutik som har det mesta inom hudvård och hälsokost.

Burkarna från Helhetshälsa ger mig en märklig känsla av sjukhus och mediciner, men samtidigt vet jag att det är bra grejer rakt igenom. Jag tycker att deras Magnesium Optimal är riktigt bra när det gäller att slippa kramp, något som annars är vanligt bland longboardåkare som står i ansträngade ställningar under långa perioder. Kramp kan vara detsamma som livsfara, slår en till i höga hastigheter så rasar vi och då gör det ont – oavsett hur mycket skydd vi har på oss.

Men tillbaka till samtalen om longboard som livsstil och longboard som sport. När jag förklarar hur mycket tid och pengar jag faktiskt lägger ner på träning och tävling per år, då brukar det gå upp ett ljus för de flesta, och vi hamnar i ett samtal där vi ofta är relativt överens – longboard är en sport som kräver minutiösa förberedelser, bra kost och faktiskt också kosttillskott för att vi ska klara av de tuffa påfrestningarna.

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *