9 av världens mest kända hot rod byggare!

Ingen kommer att diskutera, det är ett faktum att hot rod-byggen är rena konstverk. Att bygga göra hot roads av gamla veteranbilar och hittade bildelar online är ett konststycke som kräver många timmar. Här får du en kort presentation av de bästa hot rod-byggarna i världen.

 1. Boyd Coddington
  Boyd Codington’s är ett namn som är synonymt med hot rods. Han är mest känd för gör bilar åt kändisar. En av bilarna han byggt är CadZZilla, som han byggde åt ZZ Tops Billy Gibbons. Bygget bestod av en hot rod byggd av en Cadillac från 1949. Hans byggstil går under namnet “Boyd Look”. Stilen är elegant med rena linjer som ger en traditionell oldschool-look.

8 Vic Edelbrock Sr.
Vic Edelbrock Sr känd som en av de första hot rod-byggarn. Han byggde sina verk från gamla skrotbilar också hittade han bildelar online för att modifiera bilarna till något alldeles unikt.

 1. Roy Brizio
  Roy Brizio är välkänt inom branschen för de många Roadster Show-vinnarna.
 2. Shirley Muldowney
  Tror du att hot rods bara är för killar? Tänk om! Shirley Muldowney lärde sig om dragsters från sin man Jack Muldowney, som var en mycket skicklig mekaniker. Det var dock hennes blixtsnabba reflexer som hjälpte henne att lyckas i en idrott som dominerades av män. Muldowney började tävla 1958 och blev ett proffs 1965. Hennes karriär var full av mästerskap; Muldowney var den första kvinnan som vann NHRA Top Fuel Dragster National Championship. Hon van tävlingen tre gånger i en rosa dragster som hon byggt själv.
 3. Chip Foose
  Under hela sin karriär har den prisbelönta hot rod-byggaren Chip Foose varit involverad i minst nio bilar som har vunnit Amerikas vackraste Rodster-pris. Chip Foose har arbetat på så många olika fordon genom åren så det är omöjligt att nämna dem alla, men Hemisfear, som gjordes för Chrysler är känd för de allra flesta av oss.
 4. Bill Burke
  Som president för SCTA 1950 hjälpte Burke till att lansera Hot Rod Magazine, och under hela sin karriär har han haft en enorm inverkan på hot rodding.
 5. Karl Och Veda Orr
  Karl blev känd i branschen genom sina modifierade V8-motorer. Veda var mer av en entusiast. Hon var den första kvinnliga medlemmen i SCTA som satte rekord i Full-Fendered Roadster-tävlingen. Efter kriget skrev hon Hot Rod Pictorial och Dry Lakes Pictorial och blev den första personen som skrev en hot-rod-bok.
 6. Ed Roth
  Ed Roth är en välkänd bildesigner från 1950- och 1960-talet vars fordon ofta prydde omslaget till tidningarna så som Hot Rod, Custom Car och bildelar online. Roths fordon var rena konsverk, men de fungerade faktiskt också riktigt bra. Den mest kända bilen han gjorde är utan tvekan Druid Princess som han designade för The Addams Family TV-show. Hans fordon var så konstiga och udda för sin tid så att han blev känd inom branschen som “Salvador Dali” av hot rods.

  1. Joe Bailon.
  Joe är mest känd för att specialbyggen så som; Zsa Zsa Gabor’s Rolls-Royce, Sammy Davis Jr.s Vega och Dan Martins Cadillac.

Written by admin

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *