Vi snackar lite crossfit

Kläder crossfit

Vad för typ av kläder som passar för Crossfit är svårt att svara på. Det är lite av träningsformens själ att variera vilken typ av träning du tränar. Detta försvårar valet av kläder mycket eftersom olika typer av kläder passar för olika typer av träningsmetoder.

Om du inte vet vad Crossfit är så kommer här en förklaring i snabbversion: Crossfit är en träningsform som satsar på variation. Ibland tränar du intervall i löpning och ibland lyfter du tunga vikter över huvudet. Målet är att träna funktionella övningar, alltså övningar som gör dig stark för händelser i det verkliga livet. Målet är inte att få en så smal kropp som möjligt, eller att få så stora muskler som möjligt. Målet är att få en så optimal atlet som möjligt.

Därför är det svårt att peka på specifika kläder när det kommer till Crossfit. När du löptränar så är det inte speciellt smart att använda dig av kläder gjorda av bomull. Bomull suger åt sig fukt och gör kläderna blöta. Ditt svett kommer därför att tynga ned dig och göra dina kläder obekväma. Är det dessutom kallt ute så kommer fukten att bli kall och kyla ned dig. Här krävs kläder i polyester eller andra fukttransporterande material. När det kommer till andra typer av träningsmetoder inom Crossfit passar kläder gjorda av bomull mycket bättre. De är oerhört bekväma och övningar där du böjer på din kropp mycket kräver bekväma kläder för att slippa obehag. Här passar det perfekt med shorts och t-shirts gjorda av bomull.

Det kan alltså vara bra att ha lite olika typer av kläder när du tränar Crossfit. Ena dagen använder du fukttransporterande och lätta kläder för löpning eller liknande träningsmetoder. Andra dagen väljer du dina bekväma shorts i bomull för ett pass inomhus där olika övningar står på schemat. Det är för övrigt bara bra att inte träna i samma kläder varje dag, så det är bara att satsa.

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *