Skidkläder från ett spännande svenskt märke

I Sverige har vi helt naturligt en lång tradition av att åka skidor, både utför och på längden. Det här har också skapat åtskilliga företag som tillverkar skidkläder, framför allt för utförsåkning. Några är riktigt välkända, men så finns det också några nya uppstickare, och vad passar då inte bättre än att nämna 8848 som kommer från textilstaden Borås.

Namnet på företaget väcker säkerligen ett antal frågetecken. Det är dock inte svårare än att det bara är höjden på Mount Everest. Men för att återgå till ämnet, deras skidkläder är riktigt intressanta och hela kollektionen känns rejält uppdaterad och modern – precis vad många svenskar är ute efter nu när hösten närmar sig och det är dags att uppdatera garderoben med skidkläder.

Som vanligt när det gäller kläder som ska användas vintertid så är det att lager på lager är bättre än två tjocka lager. Dels är det lättare att ta av sig ett tunt lager om det blir för varmt, men luften mellan plaggen reglererar också temperaturen bättre än vad två lager kan göra.

Den här typen av kläder brukar ofta benämnas skalkläder, och det är inget undantag bland skidkläder. Satsa gärna på varma material som leder fukt i lagren under det yttersta. Material som merinoull närmast kroppen och sedan fleece utanpå är ofta perfekt. När det gäller skidkläder är det allra viktigast att just överkroppen är mest skyddad, det är den största ytan i förhållande till underkroppen, och det är viktigt att jackan därför kan stå emot vind bra för att du som åkare inte ska bli kall om bålen.

Återigen, ta en titt på 8848:s nya kollektion av skidkläder, det här är nämligen ett stycke rejält intressanta plagg inför den kommande vintersäsongen.

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *