Crossfit kläder för nybörjaren

crossfit kläderKläder till Crossfit är relativt lika oavsett om du söker för herr eller dam, med storlekar och form som skiljepunkter naturligtvis. Kläder för Crossfit följer också de trender som gäller för de mesta träningstyperna, men vissa undantag. Slutligen så finns det trender inom Crossfit och de kläder som används, precis som det gör inom allt.

Vad är Crossfit?

Det är inte helt säkert du vet vad Crossfit är för något. Enkelt förklarat är det en träningstyp som kombinerar styrka och kondition, där man tävlar genom övningar som mäter ens sammanlagda kapacitet. Målet är att bli en så allmänt vältränad person som möjligt. Tävlingsformen utövas i både herr och dam och har sitt ursprung i USA, men utövas runt hela världen.

Crossfit kläder

När du då ska köpa Crossfit kläder herr så är det speciellt den typen av träningskläder du ska leta efter. Som nybörjare kommer ingenting att avgöras på vilka kläder du använder, men själva träningen kommer att bli roligare. Detta eftersom kläderna kommer hjälpa dig nå dina mål istället för att sinka dig. Det du ska leta efter i Crossfit kläder herr är funktionalitet. Materialet behöver vara i funktionsmaterial så att ditt svett transporteras bort. Om du använder dig av träningskläder gjorda av bomull så kommer dina kläder bli blöta och tunga, och dessutom obekväma vilket riskerar ge dig skavsår. Det viktigaste med Crossfit kläder är alltså att de är gjorda i funktionsmaterial. Bekvämligheten är en annan viktig del. Men låt inte bekvämligheten gå ut över din rörelseförmåga. Shortsen behöver inte vara lika korta som löparshorts, men de får inte störa din förmåga att böja dina knän.

Testa på det!

Crossfit är någonting man måste testa på för att förstå. Antingen älskar man det eller så avskyr man det, sägs det. Träningen är hård och intensiv, men den är bra och effektiv. Du behöver absolut inte tävla inom herr eller dam-tävlingar. Se det som ett komplement till annan träningsform. Kanske blir det din huvudsakliga träningsform efter ett tag.

Written by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *